Styrka & svaghet

Det var en dag då man skulle dela ut styrka.

För att få del av styrkan var man tvungen att tävla och fyra deltagare fanns på plats vid startlinjen; ”Den starke”, ”Den unge”, ”Fuskaren” och ”Den svage”. Vinnaren skulle få 60% av den utdelade styrkan, 2:an 30% och den som kom trea skulle få resten 10%. Siste man över mållinjen fick inget av den styrka som denna dag delades ut.
Startskottet gick och det blev en ganska förutsedd utgång. Först kom ”Den starke”, sen kom ”Den unge” och därefter kom ”Fuskaren” som trots att han hade gömt rullskridskor på fötterna och dopat sig inte kom bättre än trea. Långt efter de andra och sist kom ”Den svage”.
När ”Den svage” kom i mål var diskussionen och skrytet i full gång bland de tävlande hur bra de var och vilken taktik de hade för att vinna.
”Den svage” kände sig först förbittrad över att inte fått vinna den styrka han så väl hade behövt och kände en orättvisa att de som redan hade styrkan och dessutom i ett fall fuskat sig till den fått mer än honom. Med eskalerad ilska gick ”Den svage” därifrån utan att delta i den erbarmliga efterdiskussionen.
Hans ilska fick honom att öka stegen och med ett vrål stegrade han tempot bort från hela skådespelet. Men mitt i det ursinniga språnget kom en insikt över honom lika stark som ilskan han nyss känt.
Hade han haft samma kraft i ilskans stund som i tävlingens hade han ju vunnit……
Insikt efter insikt kom till honom. Han hade ju inte ens behövt tävla….”Den svage” var inte svag utan egentligen både stark och snabb.
Styrkan finns inom mig och jag behöver inte bevisa det eller fuska och dopa mig till det.
Man kan egentligen inte vinna en styrka man från början alltid har haft lika mycket som alla andra….
Löpsteget för ”Den svage” förvandlades till en målmedveten gång och känslan av att komma sist och ändå på ett sätt vinna var bedövande och helande.
Den slutliga insikten blev att ”Allting finns för alla och har alltid funnits även för mig” blev det som gjorde ”Den svage” till ”Den glade” och en av Oss alla andra.

Så var den lilla sagan slut. Salut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s